• 0521 387030
    • 06 53934709
  • Facebook Pagelike Widget

Over IkeAir

Het ontstaan van IkeAir is voortgekomen uit de passie voor de luchtvaart van Ike Visser. Het in de lucht zijn met een ballon is de puurste en eerste vorm waarmee de mens zich heeft weten los te maken van de aarde. De Franse gebroeders Montgolfier hadden op 21 november 1783 nooit kunnen vermoeden dat hun eerste papieren ballon de start van de luchtvaart zou zijn. Alleen het woord luchtvaart, herinnert nog aan dat moment; omdat een ballon vaart en niet vliegt.

Bij IkeAir proberen we in iedere ballonvaart, nog iets van dat pioniersgevoel te doen herleven door ons er bij elke vaartbewust van te zijn dat het voor de passagiers (vaak) de eerste keer is dat ze het luchtruim kiezen in een ballon. De piloot en de crew, hoe ervaren dan ook, gaan samen met de passagiers elke keer opnieuw het avontuur aan om met een rietenmand en een nylonballon in de voetsporen van de Montgolfier broers te treden. Professionaliteit staat bovenaan, maar ook de persoonlijke aandacht en gezelligheid zijn voor ons net zo belangrijk. Dit blijkt ook uit het feit dat wij varen met relatief kleinere ballonnen waardoor de exclusiviteit voor de passagiers gewaarborgd blijft.

IkeAir is gevestigd in het mooie historische Drentse dorp Frederiksoord en omgeven door een schitterend landschap, wat elke vaart al speciaal maakt om het vanuit de lucht te verkennen. De ballonvaart boerderij biedt de juiste ambiance voor de start van de ballonvaart. Maar natuurlijk kan het vertrek van de ballonvaart ook op locatie plaats vinden.

IkeAir beschikt over 7 ballonnen in verschillende grootten, 3 (vaste) freelance piloten en zeker 15 crewleden.

Over ikeair

Vanuit een luchtvaart achtergrond, eerst als bush-pilot en later bij Fokker, heeft Ike het ballonvaartbedrijf in 1999 opgericht. Al spoedig daarna was Ike betrokken bij een ballonexpeditie naar de Noordpool en heeft hij op 22 april 2001 als de First Flying Dutchman met een ballon over de Noordpool gevaren. Een ervaring die de verdere groei van IkeAir heeft beïnvloed. Mede door de komst van de WWF ballon, komen er uitnodigingen vanuit de hele wereld om met een ballonvaart de natuurbescherming te ondersteunen. Naast het ballonvaren houdt Ike zich bezig met filmwerk vanuit de lucht.

IkeAir is lid van de volgende branchevertegenwoordigingen:

Logo-Ike-Air-Over-ons--knvvl-Ballonvaart
PBN