Het ontstaan van IkeAir is voortgekomen uit de passie voor de luchtvaart van eigenaar Ike Visser. Het in de lucht zijn met een ballon is de puurste en eerste vorm waarmee de mens zich heeft weten los te maken van de aarde.

Pioniersgevoel
Bij IkeAir proberen we in iedere ballonvaart, nog iets van dat pioniersgevoel te doen herleven door ons er bij elke vaart bewust van te zijn dat het voor de passagiers (vaak) de eerste keer is dat ze het luchtruim kiezen in een ballon. De piloot en de crew, hoe ervaren dan ook, gaan samen met de passagiers elke keer opnieuw het avontuur aan om met een rietenmand en een nylonballon in de voetsporen van de Montgolfier broers te treden.

Locatie
IkeAir is gevestigd in het mooie historische Drentse dorp Frederiksoord en omgeven door een schitterend landschap, wat elke vaart in de omgeving al speciaal maakt om het vanuit de lucht te verkennen.

IkeAir beschikt over 7 ballonnen in verschillende grootten, 3 (vaste) freelance piloten en zeker 15 crewleden. Professionaliteit staat bovenaan, maar ook de persoonlijke aandacht en gezelligheid zijn voor ons net zo belangrijk. Dit blijkt ook uit het feit dat wij varen met relatief kleinere ballonnen waardoor de exclusiviteit voor de passagiers gewaarborgd blijft.

Over Ike

Vanuit een luchtvaart achtergrond, eerst als bush-pilot en later bij Fokker, heeft Ike het ballonvaartbedrijf in 1999 opgericht. Al spoedig daarna was Ike betrokken bij een ballonexpeditie naar de Noordpool en heeft hij op 22 april 2001 als de First Flying Dutchman met een ballon over de Noordpool gevaren.

Een ervaring die de verdere groei van IkeAir heeft beïnvloed. Mede door de komst van de WWF ballon, komen er uitnodigingen vanuit de hele wereld om met een ballonvaart de natuurbescherming te ondersteunen. Naast het ballonvaren houdt Ike zich bezig met filmwerk vanuit de lucht.

 

Ike Visser