Over IkeAir en Ike, de founder van IkeAir Ballonvaarten

Kennismaken met Ike Visser

De founder van IkeAir
Vanuit een luchtvaart achtergrond, eerst als bush-pilot en later bij Fokker, heeft Ike het ballonvaartbedrijf in 1999 opgericht. Al spoedig daarna was Ike betrokken bij een ballonexpeditie naar de Noordpool en heeft hij op 22 april 2001 als de First Flying Dutchman met een ballon over de Noordpool gevaren.

Een ervaring die de verdere groei van IkeAir heeft beïnvloed. Mede door de komst van de WWF ballon, komen er uitnodigingen vanuit de hele wereld om met een ballonvaart de natuurbescherming te ondersteunen. Naast het ballonvaren houdt Ike zich bezig met filmwerk vanuit de lucht.

Het ontstaan van IkeAir

Het ontstaan van IkeAir is voortgekomen uit de passie voor de luchtvaart van Ike. Het in de lucht zijn met een ballon is de puurste en eerste vorm waarmee de mens zich heeft weten los te maken van de aarde.

Pioniersgevoel
Bij IkeAir proberen we in iedere ballonvaart, nog iets van dat pioniersgevoel te doen herleven door ons er bij elke vaart bewust van te zijn dat het voor de passagiers (vaak) de eerste keer is dat ze het luchtruim kiezen in een ballon. De piloot en de crew, hoe ervaren dan ook, gaan samen met de passagiers elke keer opnieuw het avontuur aan om met een rietenmand en een nylonballon in de voetsporen van de Montgolfier broers te treden.

Locatie Frederiksoord
De ballonvaartboerderij van IkeAir in Frederiksoord is gelegen in het hart van de Koloniën van Weldadigheid. De Koloniën van Weldadigheid  werden eind 1818 gesticht als sociaal experiment met als hoofddoel het bestrijden van de armoede in Nederland. Dit initiatief is in 2021 bekroond met de Unesco status wereld erfgoed. In het landschap rondom Frederiksoord is deze unieke historie nog afgetekend en zichtbaar in het rechte lijnenpatroon van lanen en paden. Wat elke ballonvaart vanuit Frederiksoord al speciaal maakt, om het vanuit te lucht te verkennen.

Lees hier ons verhaal, het ontstaan van IkeAir, IkeAir Ballonvaarten

IkeAir in de media

Inmiddels heeft Ike diverse mijlpalen op zijn naam gezet met IkeAir. Van een televisieprogramma met Jochem Myjer, tot ballonvaarten over Israël, Dubai, Damascus, de Gazastrook en Mexico. Met als kers op de taart een ballonvaart boven de Noordpool. Dit leverde Ike de naam “First Flying Dutchman” op.
Milestones: