Veelgestelde vragen

Een ballonvaart brengt de nodige avontuurlijke spanning met zich mee, maar kan ook vragen oproepen. Daarom hebben wij de veelgestelde vragen alvast op een handig rijtje gezet voor u.

Hoeveel kost een IkeAir ballonvaart?

Wij bieden diverse arrangementen aan. Klik hier voor onze arrangementen en de bijbehorende prijzen.

Hoe lang duurt een IkeAir ballonvaart?

De gehele beleving hangt af van het gekozen arrangement. Maar over het algemeen kan uit worden gegaan van drieënhalf uur. Dit omvat de aankomst, opbouw, het varen en de afbouw. Het ballonvaren duurt zelf gemiddeld een uur.

Moet ik ook een verzekering afsluiten voor een IkeAir ballonvaart?

Alle IkeAir ballonvaarten zijn inclusief champagnedoop, certificaat en passagiersverzekering.

Bieden jullie de IkeAir ballonvaarten het gehele jaar aan?

Gedurende het gehele jaar kunnen IkeAir ballonvaarten geboekt worden. De ballonvaarten in de zomer vinden ‘s ochtends twee uur na zonsopkomst of twee uur voor zonsondergang plaats. In de winterperiode kan er gedurende de gehele dag gevaren worden. Per maand kunnen de verzameltijden variëren. Klik hier voor meer informatie over de verzameltijden per maand.

Wanneer weet ik of mijn IkeAir ballonvaart doorgaat?

Hoe goed alles ook georganiseerd en gepland is, de weersomstandigheden van het moment bepalen of de ballonvaart daadwerkelijk door kan gaan. Daarom is er op de geplande dag van de ballonvaart telefonisch contact over de weersverwachting en de precieze verzameltijd.

Wat gebeurt er als mijn IkeAir ballonvaart niet doorgaat?

Indien de IkeAir ballonvaart niet door kan gaan wegens de weersomstandigheden, dan wordt er een nieuwe afspraak met u ingepland.

Wat neem ik mee naar een IkeAir ballonvaart?

Voor de IkeAir ballonvaart neemt u altijd de bevestiging van uw ballonvaart en een identiteitsbewijs mee.

Wij willen u vriendelijk verzoeken om geen overbodige handtassen en rugzakken mee te nemen in verband met de ruimte in de mand. Indien deze wel meegenomen worden, kunnen deze tassen achtergelaten worden in onze volgbus. Die is bij het opstijgen en de landing aanwezig.

Het is waarschijnlijk overbodig om te vermelden, maar alcohol, drugs, wapens, vuurwerk en huisdieren zijn niet toegestaan tijdens een ballonvaart.

Mogen er foto’s en video’s gemaakt worden tijdens de IkeAir ballonvaart?

De IkeAir ballonvaarten mogen uiteraard via foto en video vastgelegd worden. Op eigen risico kunt u een foto- en / of videocamera meenemen.

Indien er andere passagiers gefotografeerd of gefilmd kunnen worden, kan het voor hen fijn zijn om dit van tevoren te melden en / of toestemming te vragen als de kans bestaat dat zij ook vastgelegd worden op uw beelden.

Wat voor kleding wordt er voor een IkeAir ballonvaart aangeraden?

De temperatuur op de grond en tijdens de ballonvaart zijn vrijwel identiek aan elkaar. Hier kan de kleding dan ook op worden afgestemd. Zelf geven wij de voorkeur aan sportieve en niet brandbare kleding. Qua schoenen wordt stevig schoeisel aangeraden, dus geen hakken of slippers.
Voor warme zomerdagen wordt een pet aangeraden en voor de koude winterdagen adviseren wij handschoenen, een muts en dikke sokken.

Doordat de luchtballon met de wind meewaait, ervaart u geen hinder van eventuele wind(vlagen). Daarbij hangen er ook warme branders van de luchtballon boven ons hoofd die de nodige warmte met zich meebrengen.

Hoeveel passagiers kunnen er per ballonvaart mee in de mand?

Wij kiezen er voor om met maximaal zeven passagiers per mand te varen. Op deze manier verzekeren wij u dat uw ballonvaart op zijn mooist wordt beleefd. Bij grotere groepen worden er meerdere luchtballonnen ingezet.

Waar kan ik opstappen?

Bij één van de mooiste opstijglocaties van Nederland! Onze ballonvaartboerderij is gelegen in het hart van de Koloniën van Weldadigheid in Frederiksoord. De Koloniën van Weldadigheid werden eind 1818 gesticht als sociaal experiment met als hoofddoel het bestrijden van de armoede in Nederland. Dit initiatief is in 2021 bekroond met de Unesco status wereld erfgoed. In het landschap rondom Frederiksoord is deze unieke historie nog afgetekend en zichtbaar in het rechte lijnenpatroon van lanen en paden. Dit maakt iedere ballonvaart vanuit Frederiksoord nog specialer!

Onze ballonvaarten starten op de sfeervolle opstijg- / feestlocatie van Puur Beleven. Hier wordt u gastvrij ontvangen in onze Zweedse Tipi tent. De vaartplanning wordt doorgenomen en er wordt gezamenlijk gestart met de opbouw van de ballon.

Kan ik ook op mijn eigen locatie opstappen?

Opstijgen vanaf uw eigen locatie is mogelijk met het privé arrangement. Klik hier om dit arrangement te bekijken.

Kan ik de IkeAir ballonvaart ook cadeau geven?

Jazeker! De IkeAir cadeaubon is geschikt voor zowel individuen als voor groepen. Klik hier voor meer informatie en het bestellen van de IkeAir cadeaubon.

Ik wil graag een verrassing organiseren, welke mogelijkheden zijn er?

Wat leuk dat u uw medepassagier(s) wilt verrassen tijdens de IkeAir ballonvaart! Graag bespreken wij telefonisch uw wensen en onze mogelijkheden. U kunt ons bereiken middels het contactformulier of via 0521-38 70 30. Let op: omdat wij vaak in de lucht te vinden zijn, kan het zijn dat wij telefonisch iets lastiger te bereiken zijn.

Ik wil mijn partner ten huwelijk vragen tijdens een IkeAir ballonvaart, kan dat?

Wat leuk dat u uw medepassagier(s) wilt verrassen tijdens de IkeAir ballonvaart! Graag bespreken wij telefonisch uw wensen en onze mogelijkheden. U kunt ons bereiken middels het contactformulier of via 0521-38 70 30. Let op: omdat wij vaak in de lucht te vinden zijn, kan het zijn dat wij telefonisch iets lastiger te bereiken zijn.

Klik hier voor meer informatie over het “Huwelijksaanzoek ballonvaart” arrangement.

Ik heb hoogtevrees, en nu?

Hoogtevrees ontstaat onder andere als u zich op grote hoogte bevindt, naar beneden kijkt en afvraagt hoe het is om naar beneden te vallen. In deze gevallen is er nog contact met de aarde. Tijdens een ballonvaart staat u echter niet in contact met de aarde. Dit zorgt er automatisch voor dat het hoogtevreesgevoel verdwijnt.

Is er een leeftijdsgrens voor de IkeAir ballonvaarten?

Er zijn geen leeftijdsgrenzen voor de IkeAir ballonvaarten. Echter is een begeleider bij kinderen onder de 12 jaar wel verplicht.

Wat maakt IkeAir zo uniek?

IkeAir is in 1999 opgericht door Ike Visser. Ike heeft een achtergrond in de luchtvaart, eerst als bush-pilot en later bij Fokker. Met IkeAir heeft Ike een aantal bijzondere gebeurtenissen op zijn naam mogen zetten. Zo was Ike na de oprichting van IkeAir al gauw betrokken bij een ballonexpeditie naar de Noordpool en heeft hij op 22 april 2001 als de First Flying Dutchman met een ballon over de Noordpool gevaren.

Mede door de komst van de WWF ballon, komen er uitnodigingen vanuit de hele wereld om met een ballonvaart de natuurbescherming te ondersteunen.

Daarnaast heeft Ike de ballonvaarten voor Jochem Myjer mogen verzorgen voor zijn programma “Jochem in de wolken” Gezamenlijk vlogen zij over de mooiste natuurgebieden in Nederland en werd het programma uitgezonden door de NPO. Ontdek hier Jochem in de wolken.

Lees hier meer over ons.

Stond uw vraag er niet bij?

Neem dan gerust contact met ons op zodat wij u kunnen helpen met uw vraag!

    Naam:

    Telefoonnummer:

    E-mail: